Waarom we meedoen?

Ik ben Corine Poot, 42 jaar, moeder van de 7-jarige Tara en gelukkig in de liefde met Michiel Hollander. Ik ben al een aantal jaar fanatiek hardloopster. Drie jaar na de bevalling had ik eindelijk de rust en tijd gevonden om weer te sporten. Ik stelde mezelf een doel. Een half jaar trainen voor een 10 kilometer wedstrijd in Arnhem: de Bridge to Bridge loop. En met succes. Het werd daarna al snel 15 kilometer en nog een half jaar later liep ik mijn eerste halve marathon. Het asfalt begon alleen wel te vervelen, vanuit mijn huis liep ik ook zo het mooie Arnhemse Sonsbeekpark in, en kwam ik een stukje verder in de bossen van Schaarsbergen. En zo verlegde ik mijn focus en liep ik eigenlijk alleen nog onverhard, het liefst over veel heuvels en door heel veel modder. De Arnhemse bossen werden steeds vaker verruild voor pittige heuvels in Limburg en de Ardennen, en inmiddels ook af en toe bergen. Ik train idealiter zo’n 4 keer per week, het liefst op de Veluwe, maar ook in de sportschool. Ik loop af en toe een wedstrijd, maar omdat je voor een trail in de Ardennen of in de bergen veel tijd kwijt bent, doe ik dat niet te vaak. Afgelopen zomer waren we in Chamonix. Hét trailparadijs. Mijn ultieme droom? Hier ooit een wedstrijd lopen. Dat gaat nog wel even duren, mijn hoogtevrees overwinnen staat hoger op de agenda.

Ik ben door mijn vriend Michiel betrokken geraakt bij de Roparun. Vorig jaar stond ik met hem op de Coolsingel om zijn zus, Annemieke Hollander binnen te halen. De sfeer en de emotie onder de teams raakte me enorm. En nu mag ik het ook meemaken. Als groot liefhebster van de ongerepte natuur en de onverharde modderige paadjes, wordt de tocht van Hamburg naar Rotterdam op zich al een uitdaging voor me. Het lopen van korte stukjes in estafettevorm gedurende 560 kilometer misschien nog wel meer… Maar ik ga de uitdaging graag aan, niet voor mezelf, maar voor hen die voor een uitdaging staan die nog vele malen groter is.

Ik ben Kim 31jaar trotse eigenaar van mijn ecologische kapsalon nwLooks, oprichter en loopbegeleider van Social mile en dus hardloper. Al een jaar of 4 denken mijn man en ik erover om eens met de roparun mee te willen doen, alleen laat onze drukke agenda het oprichten niet heel toe. Toen ik afgelopen najaar hoorde dat Corine en Chiel mee gingen doen heb ik aangeboden als we ze kunnen helpen/ondersteunen ik dat graag zou doen om kennis te kunnen maken met de roparun.
Dat we ons inzetten voor een goed doel is vrij normaal voor mij, ik heb me de afgelopen jaren ingezet voor Make a Wish Nederland, Ronald mc Donaldshuis Arnhem en Cliniclowns. Met de Roparun zetten we ons in voor mensen met kanker, inmiddels 10 jaar geleden ben ik oa mijn nichtje verloren aan deze ziekte, er gaat nog steeds geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk en hoe jammer ik het vind dat zij mijn man, hondje, huis en mijn eigen salon niet heeft gekend. Ik geniet door het verliezen vaan haar meer van het leven. Ben me bewust van hoe je alles uit iedere dag moet halen en klaar staan voor een ander. Tijdens de Roparun zal ik zorgen voor veel geklets en gezelligheid😜

Ik ben Michiel. De Roparun 2019 wordt mijn zevende deelname. Ik heb drie keer met team 246 Jeugdformaat mee gelopen, twee keer met Team Korps Mariniers en vorig jaar natuurlijk de eerste keer met Team Hollander!

De route vanuit Hamburg ga ik voor de derde keer lopen. Toen ik mij voor het eerst opgaf om deel te nemen had ik eigenlijk geen idee wat de Roparun precies inhield. Ik stapte in de bus op vrijdag en merkte pas onderweg wat het precies inhield. Een groot feest, vanuit de samenkomst op het startterrein, tot aan de finish op de Coolsingel. Gaande weg is het doel van de Roparun steeds meer gaan leven bij mij. Praktische en tastbare doelen om kankerpatienten en hun familie iets te steunen, tijdens deze moeilijke en spannende tijd. Precies hoe ik ook ben ingesteld, praktisch en gericht op resultaat.

Komend jaar wordt extra speciaal. Hardlopend iets bijdragen aan de mooie doelen en dit ook nog eens doen met allemaal hele waardevolle mensen samen; echt een avontuur voor het leven.

Mijn naam is Karin, ik ben getrouwd met JP de Geus en moeder van 2 pubers. Job van 14 en Esmee van 13. Wij wonen in Aalsmeer en ik vind het geweldig om dit avontuur aan te gaan. Annemieke is mijn schoonzusje en Michiel ken ik ook al heel lang en ik heb het altijd bijzonder gevonden waar zij zich voor inzette, de Roparun. Daarom leek het mij DE kans om dit avontuur ook mee te mogen maken, met hun eigen Team Hollander!
Helaas heb ook ik van dichtbij meegemaakt wat voor impact kanker heeft, niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor hun naasten en juist dat maakt dat ik mee wil doen aan dit avontuur voor het leven.
Nadat ik jaren in de kinderopvang werkzaam ben geweest, heb ik de administratieve kant gekozen en heb in het AMC op de HIV serologie gewerkt, na de crisis bij een winkel / bakkerij en nu in de woonaccessoires.
Ik ben sinds kort ook als zorgvrijwilligster begonnen bij Hospice Bardo, zij hebben dankzij de Roparun ook al donaties gekregen waar oa mooie matrassen voor aangeschaft zijn.
Ik ben zelf niet echt sportief, vandaar dat ik mee ga voor het innerlijke van de mens, er moet tenslotte ook gegeten en gedronken worden tijdens de estafette…
Ik hoop dat we met onze acties mooie donaties binnen kunnen halen zodat we het motto van de Roparun waar kunnen maken; “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Mijn naam is Michel Post, getrouwd met Petra en vader van Daan en Ilse. Ik woon inmiddels ruim 12 jaar in Aalsmeer. Doordeweeks ben ik werkzaam voor een lak en verffabriek in Aalsmeer als chauffeur/ vertegenwoordiger. In de weekenden ben ik regelmatig onderweg als touringcarchauffeur. Mede daardoor weten veel vrienden en kennissen mij te vinden als er iets vervoerd moet worden, zo ook de captains van Team Hollander. Vorig jaar wezen sfeerproeven bij een doorkomst in Belgie, en een goed plan van aanpak voor dit goede doel heeft mij enthousiast gemaakt om mij hiervoor in te zetten. Zoals iedereen heb ik ook verschillende vrienden, familie en recent nog een collega verloren aan kanker, goed dat er dan zoiets als Stichting Roparun bestaat, om dat laatste stukje leven te kunnen “leven”.

Mijn naam is Marjan van Ginkel en ik woon en werk in Aalsmeer. Als trainer en vrijwilliger ben ik zeer betrokken bij Atletiekvereniging Aalsmeer; zo leerde ik ook Annemieke van TeamHollander kennen. Al jaren is het een sportieve droom van mij om een keer mee te mogen lopen met de Roparun, dus toen Annemieke mij vroeg om mee te doen, hoefde ik niet lang na te denken! In 2003 ben ik begonnen met hardlopen en sindsdien heb ik meegedaan aan veel sportieve evenementen, afstanden tot en met de hele marathon; maar de Roparun estafette zal voor mij nieuw zijn. Deze week is mijn loopmaatje en echtgenoot René nu ook teamgenoot geworden; hij gaat fietsen; het lijkt me erg leuk om deze bijzondere reis samen mee te maken. Ook nieuw is mijn kennismaking met het goede doel en het inzamelen van geld hiervoor; een leuke en verrassende  bezigheid, dat al voor mooie momenten heeft gezorgd… De Roparun, een avontuur voor het leven; ik heb er zin in!

Mijn naam is Johan Roorda  en ik woon “op” Scheveningen. Ik ben werkzaam in de zakelijke dienstverlening en heb in het verleden vaak deelgenomen aan hardloopevenementen. Ik ben in 2015 met Michiel en de Roparun in contact gekomen vanwege een sponsordeal met het Team Korps Mariniers. 

Wat een bijzonder evenement is dit toch, emoties, teamspirit en de saamhorigheid met alle deelnemers en organisatie geeft mij de energie om voor de tweede keer onderdeel te zijn van Team Hollander en veilig met het team te finishen in Rotterdam. In het team zal ik fungeren als chauffeur van een kleine bus. Een verantwoordelijke taak om zo goed mogelijk het team te faciliteren tijdens de wissels van deze bijzondere estafetteloop. 
Het doel van de Roparun kan ik met volle overtuiging onderschrijven omdat palliatieve zorg erg waardevol is voor kankerpatiënten en hun naasten. Ook ik stel het zeer op prijs als u Team Hollander 118 en de Roparun wilt ondersteunen. Dit kan met een donatie via https://donaties.roparun.nl/doneren?team=623 of door het kopen van loten. 

Hai Ik ben Bettine Clemens, getrouwd met Chris en samen hebben we 3 kids Jette , suus en Emma. Naast mijn werk als Bloemiste van Greetz en bekend gezicht van Zeilschool Aalsmeer doe ik veel vrijwilligers werk in en rond Aalsmeer. Ik hou van organiseren en regelen dat is dan ook mijn taak tijdens de Roparun ik mag mee als Team Captain van team Hollander. Annemieke is al jaren mijn vriendin en heb altijd geroepen als ze een eigen team ging starten ik haar graag wilde helpen.
Zowel mijn Zwager Don als Annemieke en Michiel heb ik over de finish zien komen op de Coolsingel. Heel Vet! Dit jaar mag ik dat ook en heel speciaal samen met mijn vader die mee gaat als chauffeur. Ik hen heel benieuwd hoe het zal zijn maar heb er heel veel zin in!