Geen widgets gevonden in de zijbalk

Doorkomst Roparun Arnhem 2023

Ook in 2023 komt de Roparun weer door Arnhem bij Dudok!

Wij organiseren weer de doorkomst van de Roparun in Arnhem. Op zaterdagavond 27 mei komen er ruim 170 teams door het centrum van Arnhem op hun 525 kilometer route van vliegveld Twente naar Rotterdam. De teams leggen deze afstand af om zo veel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve kankerzorg.

De teams zijn op zaterdagmiddag in Twente gestart en komen op zaterdagavond tussen 20 uur en 1 uur vanuit Westervoort richting het Centrum. Via de Rijnkade, de Sabelspoort, over de markt gaan de teams dit jaar door de Eusebiuskerk om daarna feestelijk onthaald te worden op het terras van Dudok. Na de doorkomst vervolgen de teams hun route over de John Frostbrug richting Nijmegen.

Glazen balkons geopend

Voor het eerst sinds de Eusebiuskerk de glazen balkons heeft, zijn deze op deze zaterdagavond geopend voor publiek. Niet alleen kan je de doorkomst van bovenaf bekijken, maar je kijkt vanaf 60 meter hoog over de hele regio heen. De glazen balkons gaan vanaf 20 uur open en tot 22 uur kan je omhoog. Uiterlijk 22.30 uur sluiten de balkons, dus wees op tijd voor deze unieke ervaring.

Muziek

Tussen 20 en 24 uur staat DJosephine, net als vorig jaar de lekkerste plaatjes te draaien voor de teams, de deelnemers aan het rondje door de kerk en alle gasten op het terras.

Oncologisch centrum Rijnstate / Toon Hermans huis

De deelnemende teams proberen niet alleen met elkaar zo snel mogelijk naar de finish in Rotterdam te lopen; het belangrijkste doel is om weer een fantastisch donatiebedrag op te halen voor de palliatieve kankerzorg. Binnen het oncologisch centrum van het Rijnstate en in het Toon Hermans huis Arnhem (inloophuis voor kankerpatienten en hun naasten) zijn al meerdere mooie en praktische projecten mogelijk gemaakt vanuit giften vanuit de Roparun. Om hun dankbaarheid naar de teams kracht bij te zetten worden de teams door personeel en vrijwilligers van deze twee organisaties welkom geheten in Arnhem en krijgen de teams een attentie mee voor de resterende 410 kilometer.

Rondje door de Kerk

Net als vorig jaar organiseert de Arnhem Running Tribe in samenwerking met Runnersworld Arnhem, BYE Nutrition en ON Running een hardloopevenement tijdens de doorkomst. Vorig jaar was het nog een rondje om de kerk, dit jaar is het een rondje voor de kerk. Vanaf het terras van Dudok is er een rondje van precies een kilometer, waarbij ook nog de binnenkomende teams meegenomen worden.

Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je wilt lopen en kan alle schoenen die ON Running mee heeft en alle sportvoeding van BYE Nutrition gratis proberen. Hoeveel rondjes loop jij tussen 20 en 24 uur?

Dudok

Van al dat aanmoedigen, de hoogte trotseren en het rondje door de kerk rennen krijg je natuurlijk dorst. Daarom is het terras van Dudok natuurlijk geopend en kan je hier wat lekkers te eten te drinken kopen. Hoewel je misschien ’s avonds niet direct aan taart denkt, raden we jullie de appeltaart echt aan!

Het laatste nieuws over de doorkomst en alle activiteiten rondom de doorkomst lees je via ons facebook evenement.

De doorkomst van de Roparun in Arnhem wordt georganiseerd/mogelijk gemaakt door:

Om de doorkomende teams een stukje van de originele route de Eusebius in te krijgen en het voor de fietsers mogelijk te maken om ook de kerk in te gaan, hebben wij ondersteuning ontvangen van BordBusters uit Huissen en Studio Heiko Balster.