Geen widgets gevonden in de zijbalk

Over ons

Ruim 4500 kilometer Roparun ervaring na onze 10 deelnames aan de Roparun. Samen hebben we negen keer deelgenomen aan dit gave evenement en hebben we in die jaren samen ruim € 20.000 opgehaald voor de goede doelen van de stichting Roparun.

Na te hebben mee gedaan met verschillende andere teams zijn wij als Team Hollander 118 gestart in het pinksterweekend van 2018. Wat een bijzonder eerste jaar hebben wij beleefd als broer en zus, samen met fijne en enthousiaste teamgenoten.

In 2021 gaan we opnieuw van start, onze vierde deelname als Team Hollander. Met zes andere lopers ruim 500 kilometer hardlopend afleggen naar Rotterdam, ondersteund door fietsers, chauffeurs en koks. Samen inzetten voor die goede doelen om de strijd van kankerpatiënten iets te verlichten.

Een nieuw team bestaand uit vrienden en familie uit voorgaande jaren aangevuld met nieuwe enthousiastelingen, die enthousiast zijn geworden door alle verhalen, foto’s en mooie projecten van de Roparun.

In 2012 nam Michiel voor het eerst deel aan de Roparun, als loper van team 246 Jeugdformaat. Zonder precies te weten wat de Roparun precies inhield. Het was een fantastische ervaring; hardlopend veel zwaarder dan gedacht, maar de inspanning meer dan waard. Met een team je inzetten en een sportieve prestatie leveren om het leven van kanker patienten en hun familie iets te verlichten. Dit was niet een evenement waar je maar 1 keer in je leven wilt meemaken, dit wil je vaker doen. Na drie jaar met Jeugdformaat aan de start te hebben gestaan in Parijs en Hamburg, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met de oud-collega’s van het Korps Mariniers op pad. Zo snel mogelijk de afstand van ruim 500 kilometer af leggen. Zowel in 2015 als in 2016 een top 5 klassering en nog veel belangrijker; het hoogste donatiebedrag van de top 10 geklasseerde teams.

Vanaf de eerste keer dat Annemieke op de Coolsingel stond om Michiel binnen te halen bij de Roparun bedacht ze dat ze dit ook wilde. De jaren daarna groeide de droom steeds groter. Eerst een keer op stage bij de Estron-runners. Stage werd het volgende jaar mee als fietser en afgelopen editie kwam de droom uit; Roparun loper. Team 54 uit Arnhem schonk Annemieke het vertrouwen. Samen met trainer Willem en haar loopmaatjes bereidde Annemieke zich voor op de editie van 2017. Tranen van geluk terwijl Annemieke de Coolsingel op liep; het was gelukt om de Roparun te lopen!

Na een geweldig 2018 zijn wij super gemotiveerd om samen met ons team het pad uit te stippelen naar het vertrekmoment in Hamburg op 8 juni 2019, de Roparun af te leggen, finishen op de Binnerotte in Rotterdam en daarna nagenieten van alle emoties op  dit pad en met het gezellige team waarbij plezier en inzet voor de goede doelen van de Roparun op de eerste plaats komen!