Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ik wandel de 12 in Gelderland

Zondag 13 maart verzorgen wij als Team 118 de wandeling in de bijzondere parken en bossen rondom Arnhem. Het Sonsbeek park Is een van de bekendste parken in Nederland en zal centraal staan in onze wandeling.

Wilt u een lunchpakket mee voor onderweg, schrijft u dan voor 6 maart in?

De start van de wandeling is bij de Molenplaats Sonsbeek in het Sonsbeekpark. Zijpendaalseweg 24A, 6814 CL Arnhem. U loopt vanuit het station zo naar de Molenplaats. U kunt starten tussen 10 en 14 uur. Parkeren kunt u het goedkoopst doen in de parkeergarage onder het station. Op de Zypendaalseweg geldt betaald parkeren, zone 26033. Verderop de Zypendaalseweg (vlak voor kruising Parkweg) gaat het over in onbetaald parkeren (circa 5 minuten lopen). In de omliggende wijken kan je maximaal 2 uur parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Zowel de 12 als de 24 kilometer lopen eerst door Park Sonsbeek en eindigen ook weer door dit mooiste park van Nederland. Als u bij ons komt wandelen, kunt u maar beter rekenen op mooie onverharde paden en flinke heuvels. Paden door een aantal mooie parken van Arnhem en de mooie buitengebieden zoals Mariendaal en Warnsborn. Wij adviseren met klem de route met GPS te lopen. Wij hebben ons best gedaan op de routebeschrijving, maar in de praktijk blijkt het volgen van deze beschrijving alleen erg lastig met alle kleine paadjes.

Tijdens de route van de 24 kilometer loopt u langs het Rijnstate ziekenhuis. Het oncologisch centrum in dit ziekenhuis is een van de mooie Roparun doelen, waar mede door uw deelname aan deze wandeltocht een beweegtuin gerealiseerd gaat worden voor kankerpatiënten. Het Rijnstate ziekenhuis levert een bijdrage aan het lunchpakket.

Wij zien u graag op 13 maart en vergeet u zich niet in te schrijven via de landelijke site? maar wensen u natuurlijk ook heel veel plezier als u de mooie wandelingen op een ander moment gaat wandelen. Laat u ons weten wat u er van vond en tagt u ons in de foto’s online? Dank voor uw steun aan de Roparun.

De wandeldag wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Geldersch Landschap & Kasteelen. Uiteraard vragen wij uw afval tijdens de wandelroute bij u te houden, niet in de natuur achter te laten en te bewaren tot u een prullenbak tegenkomt. Zo houden we de natuur mooi!

Voor en na de wandeling raden wij zeker aan wat lekkers te eten en drinken bij de Molenplaats.

De lunchpakketjes worden mede mogelijk gemaakt door het Oncologisch centrum van Rijnstate ziekenhuis en ’t Stoepje Bakkerij Aart.

De andere wandeltochten van deze leuke actie vindt u via deze link.

Op onze wandeldag verkopen wij ook onze Roparun Buff’s. Hopelijk heeft u de Buff i.v.m. het mooie weer waar we op rekenen, niet nodig. De Buff’s zijn 17,50 euro, waar van de opbrengst geheel ten goede komt aan de Roparun. Uiteraard kunt u er ook eentje online bestellen en dan sturen we er eentje op. Mailt u ons dan?