Geen widgets gevonden in de zijbalk

Voor het tweede jaar is het een gek Roparun jaar. Waar we anders een heel jaar naar het Pinksterweekend toe leven, blijft het nu stil in de mail en de groepsapp. Er is weinig tot geen nieuws vanuit de Roparun; de run is pas in oktober en door de Covid maatregelen is er nog veel niet duidelijk. Ook binnen het team leeft het nog niet echt; specifiek trainen hoeft nog niet, er hoeven geen wisselplekken gezocht te worden, acties organiseren is lastiger en de catering hoeft geen eet plan te maken.

Michiel besluit vlak voor het Roparun weekend, net als vorig jaar, zijn individuele loopafstand weer te gaan lopen. Tussen zaterdagmiddag 12 uur en maandagmiddag een achtste deel van de 520 kilometer, verdeeld over zes etappes en eindigend op de Binnenrotte. Corine besluit dit jaar te proberen om met hem mee te doen en begint voortvarend.

De verslagen in de groepsapp brengen reuring in het team. Andere teamleden gaan ook op pad, lopen mee, sluiten aan bij de zwerftrail en maken plannen om bij de afsluitende etappe aanwezig te zijn. Online is er door de organisatie en de teams veel aandacht voor waar de teams allemaal mee bezig zijn in dit weekend. Ondanks dat er geen Roparun is, wordt er veel door teams georganiseerd dat wel kan waardoor de saamhorigheid wordt aangewakkerd.

Halverwege de zondag meldt Corine aan het team dat het toch al wel wat op de echte Roparun begint te lijken; toch wel wat vermoeid, stram en stijf. Gelukkig zijn er ‘lange nachten’ in plaats van hazenslaapjes, in een gewoon bed in plaats van een matras achter in de touringcar.

Maandagmiddag verzamelen Michiel en Corine samen bij de Markthal. Lopers Marco en Monique zijn er ook voor het rondje van ongeveer 10 kilometer door Rotterdam. Vergezeld door fietser Claudia op pad richting de nieuwe locatie van het Familiehuis; een Roparun finish kan toch niet zonder een doorkomst bij de Daniel den Hoed?

Vanuit hier vervolgen zij hun weg door de Maastunnel om via het nieuwe Luxor de Erasmusbrug over te steken richting de finish; bijna net zo als vroeger! Als verrassing staan er niet alleen een aantal teamleden, luid joelend op de Binnenrotte, maar is er ook een afvaardiging van de Roparun. Samen met de pannenkoeken, een drankje, cake en leuke foto’s geeft dit ons toch echt wel een Roparun gevoel op; met elkaar op pad voor de Palliatieve kankerzorg #Roparun

Digitale Roparun 2021, team 118 Team Hollander komt na het lopen van de Digitale Roparun aan op de binnenrotte in Rotterdam. Met dank aan fotograaf Leander Varekamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *