Geen widgets gevonden in de zijbalk

Uiteraard zijn de deelnemers aan onze Zwerftrails voor Roparun het allerbelangrijkst, maar deze keer hadden we de boswachters wel heel hard nodig en waren we super blij met de aanmoedigingen vanuit de organisatie van de Roparun. Al maanden verzetten we de zwerftrail over het Duno plateau en de omringende stuwwal. Nu bleken we de zwerftrail door geschoven te hebben naar het Pinksterweekend en brachten de versoepelingen door het kabinet ook nog ruimte om eindelijk weer eens met een groep op pad te gaan!

Door dat we wilde lopen door het kwetsbare gebied hadden we toestemming nodig; normaliter iets waar vooral veel tijd overheen gaat. Dankzij de flexibele opstelling van de beheerder van Gelderse landschappen en kastelen en de boswachter van Staatsbosbeheer kregen we alsnog op tijd stemming.

Op de zondagochtend op de parkeerplek van Kasteel Doorwerth werden we ook nog eens verrast door het promoteam van de Roparun en een tweetal motorrijders. Na een ‘korte’ uitleg over waarom we liever als team zondag in Frankrijk hadden gelopen, waarom we de zwerftrails organiseren en dus blij zijn met de donaties van de deelnemers hebben we verteld over de kwetsbaarheid en de bijzonderheden van het gebied waarin we gingen lopen.

Het was de eerste (en vast ook de laatste) zwerftrail waarin wij werden weggestart door enthousiaste Roparun vrijwilligers!

In twee kleinere groepen liepen we door de uiterwaarden, trotseerde wel meer hoogtemeters dan de meeste deelnemers gewend zijn, liepen we langs de bezienswaardigheden zoals de Duno-brug, de uitkijktoren op de Boersberg en het bloemrijke laantje. De deelnemers waren onder de indruk van dit mooie gebied. Bij terugkomst konden we op het terras van het kasteel bekend maken dat deze zwerftrail € 227,50 heeft opgebracht voor de palliatieve kankerzorg!

Namens de Roparun was ook verslagever Willem meegekomen, welke een leuk online artikel schreef op de site van de Roparun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *