Geen widgets gevonden in de zijbalk

22 maart waren we te gast bij hospice Bardo in Hoofddorp. Wat een indruk maakte dat bezoek. Wat een respect voor iedereen daar die zulk dankbaar werk kan en mag doen.

Na die vrijdag is het balletje gaan rollen en is het Karin, ons teamlid, samen met het hospice en Roparun gelukt om een koppelbed voor Bardo geschonken te krijgen.

Wat bijzonder was het dan ook dat we afgelopen donderdag weer terug waren in Bardo en bij de officiële overhandiging aanwezig mochten zijn.

Ik wilde graag iets maken voor Bardo, wat hen en ons zou herinneren aan dit waardevolle moment. Geïnspireerd door het verhaal van één van de vrijwilligers op 22 maart die ons vertelde dat er vaak oudere mensen in het hospice verblijven, maar toen ook een jongere vrouw, schreef ik ‘Kriebelteentjes’. Want wat als deze vrouw nou een mama is, net als ik? Wat zal een groot bed dan fijn zijn…

Tijdens de overhandiging vertelde de aanwezige verpleegkundige dat er de volgende dag weer een jonge vrouw zou worden opgenomen en dat zij vast dankbaar gebruik gaat maken van dit bed met haar partner en kinderen.

Een dag later ontvang ik via twitter een berichtje:

“Ik ben waarschijnlijk helaas de eerste gebruiker. Mijn vrouw is vandaag in de hospice opgenomen.”

Shit. Ik ken D via twitter, een hardloper net als ik. Hij ondersteunde ons team nog door een buff te kopen in mei….

D, ‘Kriebelteentjes’ is voor jou en je gezin, voor alle papa’s en mama’s, dochters en zonen. Ik hoop dat het koppelbed klein geluk is in jullie onbeschrijflijk grote verdriet.

Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *