Geen widgets gevonden in de zijbalk

De meest gestelde vragen in de afgelopen weken moeten wel zijn: ‘Hoe gaat dat nou die Roparun?‘ en ‘Hoe train je daarvoor?‘.

Nou dat ben ik me 9 dagen voor de start ook maar eens gaan afvragen. Hoe gaat dat nou precies tussen Hamburg en Rotterdam als loper en hoe kan ik me daar het beste op voorbereiden?

Gelukkig hoef ik zelf niet zoveel te bedenken en staat alles in ons draaiboek en routeboek. Toch koste het me vandaag nog wat gepuzzel om op papier te krijgen wat me tussen 19 mei 17.30 uur en 21 mei 18.00 uur te wachten staat.

Ten eerste wat meer over ons team. We zijn met 8 lopers, 4 fietsers, 4 chauffeurs, 2 navigators,  2 masseurs, 3 koks en 1 teamcaptain. We hebben twee loopteams (A en B) en elk team bestaat uit 4 lopers, 2 fietsers, 1 chauffeur en 1 navigator. De totale route is 560 kilometer en team A en B wisselen elkaar af in etappes van ongeveer 50-60 kilometer. Elke loper in een team loopt ongeveer 1 kilometer per beurt, en heeft dan vervolgens 3 kilometer rust in het busje dat mee rijdt. De koks en masseurs en teamcaptain staan bij elke bivakplaats klaar met eten, massage en bemoedigende woorden, en niet geheel onbelangrijk een matras in onze touringcar.

Zo dat is een overzichtelijk schema. Dacht ik. Tot ik vandaag ging uitschrijven wat dat nou eigenlijk allemaal voor mij betekent. Nou let op, hier komt het;

Ik start op 19 mei om 17.30 in Hamburg met Team B. Wij lopen naar Steddorf en komen daar om 21.55 aan, dan ben ik als het goed is ongeveer 13 keer voor een kilometer vol adrenaline uit het busje gekomen. Bij het bivak krijg ik een massage, een kleine warme maaltijd en ongeveer 3 uur slaap in de touringcar die ondertussen naar Bremen rijdt. Ik word in Bremen wakker gemaakt, eet wat en start om 3.10 uur met Team B aan onze tweede (nacht)etappe, deze keer spring (hahaha) ik ongeveer 15 keer uit het busje voor een kilometer en na 60,5 kilometer komen we om 8.15 uur in Bosel aan. Zelfde drill: naar het bivak, massage, eten, slapen en rijden en nu worden we wakker in Kluse. Hier schijnt iets van een steunpunt te zijn, maar waar we daar steun in krijgen? Geen idee.

Van Kluse naar Holsloot is onze derde etappe. We starten om 12.30 uur, lopen 61 kilometer, ongeveer 15 keer per persoon (uit het busje springen is er niet meer bij) en komen om 17.40 uur aan in Holsloot. Bivak, massage, eten, slapen, rijden en wakker worden en eten in Almeloooooo. Het is inmiddels al een tijdje zondag de 20e en we maken ons dan in Almelooooo op voor de 4e etappe, en weer de nacht in. Van Almeloooo naar Hoven is 51 kilometer en dus weer vanaf 23.40 uur 12 keer het busje uit, inmiddels onder begeleiding denk ik:-). In Hoven om 3.55 uur naar de bus, en wakker worden in de buurt van Ede. Super tof om daar, in mijn geboortedorp en werkplaats om 8 uur ’s ochtends de weg naar Beesd te mogen starten. Oja, inmiddels 2e pinksterdag. 52 kilometer, ongeveer 13 keer gedwongen het busje uit (…) en om 12.35 uur weer wisselen met team A in Beesd. De laatste rust tussen Beesd en Alblasserdam en weer probeer ik hier ‘de tijd door te komen’ met massage, eten en slapen. De laatste etappe is een speciale. De laatste 25 kilometer met de lopers van Team A samen. Nog ongeveer 3 keer een kilometer rennen, pfffff. De busjes mogen niet meer op de route vanaf hier en dus zitten de lopers op fietsen en lopen we samen naar de finish. De rest van het team gaat ondertussen vast met het ov naar de finish op de Binnenrotte in Rotterdam, waar we dan rond 17.30 uur weer compleet zijn en naar de finish mogen wandelen.

Opgeteld, loop ik dus ongeveer 70 kilometer, in 6 etappes. Ik rust 5 keer ongeveer 5 uur per keer, gedeeltelijk in de touringcar op het bivak en gedeeltelijk al ‘slapend’ rijdend naar het volgende bivak.

Duidelijk, dacht ik. Toen kwam daar het hoofdstuk RUN-BIKE-RUN. Op sommige stukken van de route mag namelijk geen busje komen en moet je dus vanaf de fiets wisselen van loper, soms is dat stuk 400 meter, soms 8 kilometer. Logistiek wat ingewikkeld, en toen ik ging nadenken over wie, wat, waar en hoe vaak ben ik afgehaakt. Beste strategie: doen wat de teamcaptain zegt.

En dan nog de persoonlijke logistiek. Waar in dit schema is er nog tijd voor douchen, opmaken, kleding uitzoeken en klaarleggen, social media op orde, thuisfront Whatsappen, en NAAR DE WC???  Nou sommige dingen zijn makkelijk: meestal is er geen douche op het bivak, dus die valt af. Make-up: gewoon 1 keer goed opmaken en hopen dat het 48 blijft plakken (OMG). Kleding: thuis al 6 setjes maken en hopen dat het weer doet wat het beloofd. Misschien nog wat shoppen trouwens, ik bedoel, hallo, 6 SETJES:-) Social Media en Whatsapp: sowieso tijd maken. WC’s: what happens during Roparun, stays…..(ooit op expeditie in Malawi boven gat gehangen waar spinnen en kakkerlakken uitkropen, erger dan dat kan het toch niet worden?)

Ja en hoe bereid je je daarop voor? Geen idee. Mijn loopseizoen stopte eigenlijk al eind februari op Gran Canaria, toen ik geblesseerd mijn eerste bergmarathon liep. Om de pees in mijn voet en mijn heup te ontlasten maak ik vooral heel veel fietskilometers. In ons teamtrainings weekend in maart hebben we wel heel goed kennis kunnen maken met ’s nachts lopen, wisselen bij het busje en het verschil tussen 1 en 2 kilometer shifts. Ondanks mijn blessure ging dat verrassend goed.

Sindsdien loop ik af en toe 2 keer per dag of doe ik een run-bike-run met mijn lief en teamgenoot Michiel. En soms is Tara voorfietser. Maar meestal loop ik gewoon lekker te flierefluiten in het bos op de fiets of op de trailschoenen. Met afgelopen weekend nog een super Trailchicks finish bij de koning van Spanjetrail in Gulpen.

Ben ik er klaar voor? Geen idee. Ik wankel tussen paniekaanval en onwijs veel zelfvertrouwen en alles daar tussenin. En nee, mijn blessure helpt niet mee. Maar de wilskracht om dit te finishen en samen met mijn team zoveel mogelijk geld te kunnen doneren voor hen die zoveel harder moeten strijden is sterk. En daar vertrouw ik op.

xx

Corine

Doneren kan nog steeds. Nu ook via SMS. SMS ROPARUN118 naar 4333 en doneer automatisch 3 euro voor de Roparun en ons team. Je kan je ook nog inschrijven voor Hertlopen op zaterdag 12 mei natuurlijk ook geld overmaken via de donatiemodule.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *